Keymetrics

Infograf: videon på väg in i en ny guldålder på internet

Videon spås ta över allt mer av vårt framtida surfande på nätet. ”On demand”-tjänster, live-videos på sociala medier, eller den ständigt ökande mängden av kattklipp verkar peka på att videon är på väg in i en ny guldålder. Här ge vi er en bra infograf som ger några bra siffror på den digitala videons enorma ökning bara de senaste åren.

Läs mer: Onlinevideo – utmaningar och möjligheter

Videotittandet på nätet växte under förra året med över 23 procent, och spås växa med ytterligare 19 procent i år. Hela 65 procent av världens internetanvändare använder sig av olika ”On demand”-tjänster för att kolla på film eller serier. Trenden är tydlig – videon tar över nätet. Spana in statistiken i Infografen från Statista nedan!

Statista Infographics_Dagensanalys_Is Internet The New Golden Age of Video

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nu kan du läsa Google Nyheter på både svenska och engelska