Keymetrics

Ring inte mig, jag textar dig – 75 procent av alla millennials föredrar text framför samtal

Det är ingen hemlighet att unga människor älskar kommunicera via text, bild eller video. Hela 75 procent av Millennials säger att de föredrar att texta framför att prata i telefon, denna siffra kommer att bli ännu högre bland Generation Z.

Med nya tjänster som Snapchat, iMessages, WhatsApp och Facebook Messenger och så vidare, har den nya generationen verktyg som passar för att skicka text och emoji fram och tillbaka med vänner, så att man föredrar text före ett samtal. Dessa tjänster passar in i den nya digitala multi-tasking livsstilen då man kan lyssna på Spotify eller titta på video och samtidigt prata med sina kompisar via text. Det är snabbt, bekvämt, och framförallt inte lika påträngande som ett telefonsamtal.

Så den första regeln för företag som vill komma i kontakt med den yngre generationen är att du bör ha koll på vilka digitala kanaler de använder, vilka favoritsätt de har för att kommunicera med varandra, och anpassa budskap och kommunikation därefter.

Se infograf nedan om Millennials

Why-Millennials-Choose-Texting-Over-Talking-Infographic

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Sökmotoroptimering
Sökmotoroptimering – 13 tips för framgångsrik sökmotoroptimering