Keymetrics

Nyaste Chrome ska förlänga batteritid och förbättra din videoupplevelse

Google har under veckan introducerat senaste versionen av sin mobila webbläsare Chrome. I denna satsar man på vad som enligt många är internets framtid – videon. Dessutom så ska den också dra mindre batterikraft som en följd av detta, enligt Google själva i varje fall.

Android Chrome version 52 ska nu kunna spela upp videos bättre, med kortare laddningstider och (tro det om du vill!) utan buffrings-pauser, enligt Googles blogginlägg.

Som en följd av detta så ska även batteritiden ökas, menar Google, och den allt populäraste videoformatet skrivet i HTML5-format ska nu också fungera ihop med Chromes Sparläge – något som kan spara upp till 50 procent i datatrafik. Man streamar förvisso då en något sämre ”light”-version av videon, men det är goda nyheter för den med kass uppkoppling eller lite kvar på mobilsurfen.

Det är såklart inte konstigt att man nu satsar på just video – många experter och företag tror just på video (gärna live-video, också) som den framtida kommunikationsformen på nätet. Den stora ökningen av videotittande på mobilen i flera undersökningar verkar bekräfta detta.

Läs mer: Detta är året då mobilen tar över videotittandet

Google planerar även liknande förbättringar Chrome för desktop-plattformar (laptops och stationära datorer, alltså), där man också erfarit en del kritik kring strömåtgång i Windows 10.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nu ska loggor bli på sökbara på Snapchat