Keymetrics

År 2020 kommer 80 procent av allt på internet vara video

Absolut alla stora drakar satsar idag på online-video format. Man beräknar att 80 procent av allt som publiceras och konsumeras på nätet år 2020 kommer vara digital video.

Man behöver bara gå in på Facebook för att se att det mesta av flödet är video, de har ändrat algoritmerna för att lyfta fram Facebook Live video (för er som har missat det, kör Facebook Live om ni vill öka er räckvidd på Facebook). Eller titta på hur du kommunicerar med dina barn, när du får och skickar video via Snapchat (det är den enda kanalen som de svarar på).

Så alla som inte har en online-video strategi, som är anpassad för mobil, det är dags att sätta ihop ett mobilt online-video utvecklingsteam och en redaktion som får experimentera och ta fram nya tjänster anpassade för den snabbt växande video användandet (framförallt via mobilen).

PS! Vill ni se utvecklingen av online-video i Sverige kan ni köpa vår rapport – Rapport: Användande av onlineTV 2016 – Den ultimata onlinevideo och TV-rapporten

”Det totala tittandet på online-TV ökar i alla kanaler totalt sett…
9 av 10 av Millennials är inne på YouTube dagligen eller veckovis.”

Vill ni ha en personlig presentation bjuder vi på en 30 minuters dragning till alla som köper en rapport.

”Man ser allt mer på rörlig-bild via digitala kanaler. Risken är stor att företag och medier som inte har en strategi för att möta detta enorma intresse för att ta del av online-video och TV material tappar mark. Det gäller att snabba på om man inte vill tappa andelar till konkurrenterna som redan är igång på nätet.”

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
mobil med loggan Amazon
En månad med e-handelsjätten Amazon och jag är lyrisk