Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Stort intresse bland unga tjejer att delta på Entreprenörskollo

I slutet av månaden startar Sime Nexts Entreprenörskollo på Epicenter i Stockholm för ungdomar mellan 14 och 18 år. Välkända storbolag, start­ups och entreprenörer kommer under en veckas tid att utbilda och inspirera unga till att starta sina drömbolag.

Ansökningen öppnades den 21 april 2016 under Sime Next och har varit öppen för alla i målgruppen. Intresset har varit stort och platserna fylldes snabbt där 60 procent av ansökningarna kom från tjejer.

Läs också: Sime Next startar Entreprenörskollo för ungdomar

– Kolloidén tog form i samband med att vi arbetade med Sime Next, vår ungdomssatsning om entreprenörskap, säger Jens Ahlvarsson, projektledare på Sime Next. Kollot är en naturlig förlängning av vårt heldagsevent som mer handlar om att motivera och inspirera den breda massan. Under kollot kommer vi närmare deltagarna och kan dela med oss av vår expertis och delar av vårt breda kontaktnät. Med partners från bland andra Sveriges bästa VC­bolag, några av Sveriges mest eftersökta talare och branschkollegor som handledare blir det spännande att se vad utfallet blir.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>