Keymetrics

#RipIn Microsoft köper LinkedIn – ännu ett företag i Microsoft-graven

Microsoft försöker hänga med i evolutionen som en av de sista digitala dinosaurierna och ödelägger nu ännu ett framgångsrikt företag i sin desperata kamp att om att hänga med i den snabbt växande mobila och sociala ekonomin.

Senast köpte de Skype och trasade sönder en väl fungerande tjänst när de försökte integrera den i sin uråldriga digitala företagskultur. Frågan om LinkedIn nu blir nästa digitala tjänst som blir uppslukad av denna uråldriga digitala gigant som sväljer alla framstående digitala företag i sin förtvivlan att försöka överleva i den nya digitala ekonomin.

Är det en fördel för LinkedIn att sväljas av denna digitala gigant? Eller är det så att det här är ännu en i raden av alla dessa uppköp för att vinna kampen samt en sista dödsryckningarna innan den digitala dinosaurien dör.

PS! Microsoft Excel är fortfarande ett av marknadens i särklass bästa program som det är svårt att leva utan och många olika program har det i bakgrunden.

#RIPIN

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Var tacksam för alla besökare ni får – tycker Google