Keymetrics

Nu ska man kunna skicka pengar till varandra i Viber

Meddelande- och samtalsappen Viber har nu lagt till en ny funktion för sina användare – man kan nu skicka pengar och betala till sina kontakter. Detta får ses som ännu ett steg i hur meddelandetjänsterna alltmer tar plats som den nya portalen för interaktion online.

För närvarande är det enbart personer bosatta i USA som kan använda sig av den nya funktionen. Tjänsten har dock kommit till i samarbete med den världstäckande banktjänsten Western Union, som ju specialiserar sig även på internationella överföringar. En gissning är därför att tjänsten kan utökas.

Redan nu säger Viber i sitt officiella uttalande kring släppet att man kommer kunna skicka pengar från USA till bankkonton i ”nästan 50 länder”.

Facebook Messenger och WeChat har redan liknande lösningar, så Viber är inte först – men den största av dem alla, WhatsApp, har faktiskt inga sådana möjligheter.

Läs mer: Whatsapp är hetaste appen just nu

Meddelandetjänsterna verkar ha kommit för att stanna. Frågan återstår om konsumenterna kommer vara lika ivriga som företagen på att utnyttja dessa nya möjligheter – men vi kanske inte får så mycket till val framöver?

Behöver du hjälp med att tillämpa den senaste digitala teknologin inom ditt företag? Klicka här.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Har Apple löst hur man kan tjäna pengar på nyheter?