Keymetrics

Snart kan du chatta med andra som tittar på YouTube

En ny chattfunktion testas av videojätten YouTube, som hoppas att vi ska vilja dela videos direkt i deras mobilapp istället för att använda sig av konkurrenterna. Målet är att hålla kvar oss i appen så länge som möjligt.

Det påstås att YouTube har hamnat på efterkälken när det gäller den mobila utvecklingen, något som just andra webb-jättar som Snapchat och såklart Facebook har tagit vara på.

Nu verkar det som att YouTube tänker hinna ikapp med en egen meddelandetjänst. I stort sett så handlar det om möjligheten att dela vidare videoklipp via en flik i mobilappen. Vännerna som fått klippet kan sedan reagera på det, skicka andra klipp. Tids nog ska man också kunna chatta i appen på samma sätt som i exempelvis Facebooks Messenger.

Som vi tidigare skrivit om så jobbar YouTube hårt på att få investerare att satsa på online-videos istället för linjär-TV, och den mobila trafiken på webbsidan numera står för drygt hälften av visningarna. Man gör nog därför klokt i att försöka hålla kvar användarna i appen så länge så möjligt.

Läs mer: Fyra stora nyheter från YouTube som du inte får missa

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Här är några av bolagen som fick en investering från Vinnova