Keymetrics

Nickelodeon släcker ned kanalen den 8 juni

”Ut och Lekdagen” är ett årligt initiativ av barnkanalen Nickelodeon, för att inspirera fler barn till att reflektera över sin digitala närvaro och vara fysiskt aktiva. Ut och Lekdagen är för första gången ett internationellt samarbete med livsmedelsföretaget Chiquita.

Förutom att TV-kanalen släcks ner för att främja barns utomhusaktiviteter får barnen även en varumärkesupplevelse online och via ”Nickelodeon och Chiquitas Lekplats”, i anslutning till Lilla Göteborgsvarvet, Stockholm Mini Marathon och Skara Sommarland.

Den 8 juni genomförs Nickelodeons årliga Ut och lek-dag, som i år genomförs i samarbete med Chiquita. Det internationella eventet hålls i över 20 städer och i totalt sju länder; Sverige, Belgien, Tyskland, Grekland, Italien, Nederländerna och Schweiz.

Syftet med kampanjen är att uppmuntra fler barn att reflektera över sin digitala närvaro och spendera mer tid utomhus. För att uppmuntra till lek och rörelse kommer kanalen att släckas ned den 8 juni kl. 13.00-17.00 och en ”Nickelodeon och Chiquita Lekplats” skapas på flera olika platser.

”Vi vet att vi är en viktig del i våra tittares liv och vill verkligen uppmuntra våra tittare och följare till en aktiv och balanserad livsstil. Ut och lek-dagen är ett sätt för oss att bidra till en reflektion kring vikten av att vara röra på sig och tillsammans med Chiquita kan vi ge barnen en rolig mötesplats både utomhus och digitalt”, säger Daniel Andersson, VP Produkt & Marknad för Nickelodeon, Viacom i Norden.

I Sverige kommer ”Nickelodeon och Chiquitas Lekplats” att vara ett aktivitetsområde under Göteborgsvarvets Lilla Varvet den 22 maj, Stockholm Mini Marathon 5 juni och på Skara Sommarland den 19 juni för barn och föräldrar med bland annat parkourpass, ansiktsmålning, klätterväggar, frågesportstävlingar och äventyr som ”Banana Mountain”, ”Banana Basketball”, ”Bungee Run” och ”Disco Ananas”. Lekplatsen är designad för att inspirera barn till att vara aktiva och kreativa.

För att uppmärksamma eventet har Nickelodeon även skapat mobilapplikationen ”Just Smile”. I fotoappen kan användarna ta en selfie och använda filter, inspirerade av Nickelodeons populära figurer som SvampBob Fyrkant och Teenage Mutant Ninja Turtles samt Chiquitas figurer. ”Nickelodeons och Chiquitas Lekplats” kommer även att marknadsföras online och på TV. Läs mer om initiativet på Dayofplay16.

För mer information kontakta:
Karolina Moberg, Nordic PR Manager
073 83 73 424
Karolina.moberg@vimn.com

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Adverty får Gold Standard av IAB efter revision