Keymetrics

Kommer Chrome snart gå om Internet Explorer?

För första gången sedan 1990-talet ser det ut som att Internet Explorer (och dess nyaste version, Edge) kommer att puttas ner från sin ledning –  av Google Chrome.

Detta rapporteras av Computerworld, som hänvisar till siffror från Net Applications. Dessa visar att Internet Explorer/Edge ligger på 43 procent av världsmarknaden – medan Chrome är tätt efter, med 39 procents marknadsandelar.

För bara ett år sedan såg det inte lika farligt ut för Microsofts gamla webbläsare – då hade man 57 procent av världens surfande marknad. Fortsätter detta månatliga tapp, så kan vi om någon knapp månad se Chrome springa om de båda webbläsarna.

Läs mer: Apple förlorar mot Google i mobilen – Chrome mer populär än Safari

På sätt och vis är detta kanske naturligt – Google är på sätt och vis 2010-talets Microsoft, i det att man är med och leder – kanske dominerar – mycket av utvecklingen inom den senaste IT-teknologin. Android styr smartphonevärlden, och alla surfar via Chrome.

En annan tolkning ligger säkert också i att det numera finns en uppsjö alternativ, och att ett enda företag inte längre kan räkna med total dominans – något som Microsoft faktiskt åtnjöt under en tid kring millennieskiftet.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
5 tips för att öka konverteringen