Keymetrics

Fota och sprida offentlig konst på nätet

Den 4:e april avgjorde Högsta domstolen en tvist som berörde spridning av internetbilder på konstverk mellan Wikimedia och Bildupphovsrätt i Sverige (BUS). Här berättar advokaterna på Magnusson Advokatbyrå hur domen påverkar oss alla.

Läs merNope, du får inte publicera bilder på offentlig konst utan tillåtelse

Dagensanalys.se träffade under MEG-konferensen Åsa Persson och Dag Wetterberg från Magnusson Advokatbyrå som klargör begreppet ”avbildning” och funderar lite kring vad betyder ”stor spridning”.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Happy Pancake
”Kände att vi måste göra något annorlunda för att sticka ut”