Keymetrics

EU-parlamentet har godkänt dataskyddsförordningen GDPR

Efter fyra års arbete kring gemensamma EU-regler för dataskydd har man så äntligen enats. Tanken är att den nya dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation – GDPR) ska underlätta datahanteringen för organisationer verksamma inom den Europeiska Unionen.

Så här lät det i ett gemensamt uttalande från EU-kommissionens första viceordförande, Frans Timmermans, ordförande för digitala marknaden, Andrus Ansip och kommisionären för rättvisa, konsumenträtt och jämställdhet, V?ra Jourová: ”De nya reglerna kommer att se till att de grundläggande rättigheterna till skydd av personliga data kommer garanteras alla medborgare.”

Läs mer: Nya EU-lagar ska ge ökat dataskydd

”Dataskyddsförordningen kommer att hjälpa stimuleringen av den Digitala marknaden i EU genom att bygga tillit för onlinetjänster bland konsumenter och legal säkerhet för företagen baserat på tydliga och uniforma regelverk”.

Mer information kan läsas här.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Sista chansen att få biljetter till MeasureCamp Stockholm