Keymetrics

#WIT 2016

Scenen är bekant, liksom formatet. Man anar att SIME-gänget haft fingrarna med i spelet. Om jag får gissa så är det faktiskt samma stolar som på SIME i november. Medelåldern är klart under 30. Hashtaggen #WITsthlm2016 trendade på Twitter efter ca 20 minuter.

I går, på internationella kvinnodagen, anordnades WIT – Women In Tech 2016. Min plan var att live-rapportera. Men min operatör 3 hade inte täckning i Folkets Hus och det av Telia uppskruvade WiFi:et räckte inte till. Lägg där till att inga eluttag fanns bland åhörarbänkarna. Kändes lite anti-tech 2016.

Har en varit på 1 miljon konferenser och meetups tidigare så var det som vanligt. MEN, ändå inte. 25 av de 27 utannonserade talarna och moderatorerna var kvinnor. En av männen lämnade återbud så det innebar att det var drygt 96% kvinnligt på scenen. Wow! Och det märktes. Tempot kändes lugnare och frågeställningarna annorlunda. Stämningen skönare än vanligt.

En av talarna, Annika Fogelgren, spelproducent på King och ansvarig för Candy Crush pratade om hur man bygger framgångsrika spel och hon förklarade framgången med att bakom utvecklingen står framgångsrika team. (Annika Fogelgren på bilden)

Paulina Söderlund, Sofia Svanteson från Ocean Observations, välkända entreprenören Jane Walerud med flera ledde paneldebatter på ett både intressant och initierat sätt. Inget tuppfightande bland panelisterna, utan åhörarna fick ta del av lugna, inspirerande och informativa samtal. Det var både lärorikt och befriande.

Salen var inte fylld. Synd att många inte valde att använda sina biljetter. Det var många som ville få möjligheten att närvara då de 1 000 biljetterna tog slut på 10 minuter.

All cred till arrangörerna som skapat ett riktigt bra program. För de unga kvinnorna som eventuellt är på väg in i teknikens värld fanns både förebilder och bra exempel. För oss som redan är i teknikvärlden och som med råge passerat 30-årsstrecket fanns inte lika mycket att hämta. Saknade faktiskt just tekniken.

 

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Mediekompaniet väljer RAM för att mäta kampanjer på individnivå