Keymetrics

WhatsApp vill använda dig som försökskanin

WhatsApp låter nu frivilliga användare bli deras betatestare – nu kan man alltså få prova det nyaste och häftigaste i WhatsApp först. Det enda man riskerar är enstaka buggar. Att låta frivilliga konsumenter prova produkter innan släpp kan vara ett smart drag.

För att anmäla dig som WhatsApp-betatestare måste du klicka dig hit, skriva upp dig, och ha WhatsApp installerat – på din Androidlur. Sedan är det bara att vänta i upp till några timmar.

Läs mer: WhatsApp tar bort avgifter och satsar på en annonsfri upplevelse

Trött på buggarna? Det är enkelt att säga upp sig själv från betatestandet, och återgå till vanilj-appen.

Detta är första gången WhatsApp bestämmer sig för att släppa betaversionen så pass fri för konsumenter att pröva på – men det kan vara klokt. På detta sätt får företaget ett stort antal frivilliga testare innan de släpper appen fri, utan större kostnader för utvecklarna själva.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
IAB Sverige svarar: Därför är Kantar Media Audit revisor för Gold Standard