Keymetrics

Online-Video är nyckeln till framgång inom Influencer Marketing

Många användare spenderar mellan 20-30 minuter på onlinevideo per dag, bekräftar flera olika källor. Facebook ändrar just nu algoritmerna i sin News Feed för att möta just tittandet på live-video.

Periscope har haft en otrolig tillväxt med sin live-video och Facebooks nya algoritmer är en respons på framgången. Vi lär få se en stor tillväxt för all video på nätet under 2016.

Marknadsförare bör ha en strategi för att möta detta beteende.

Amerikaner spenderar mer än 600 minuter per månad med att titta på videoinnehåll på nätet. Bara senaste två åren har tittandet ökat med hela 60 procent till 20 minuter per dag. Denna tillväxt kommer troligtvis att fortsätta i samma takt i år. Källa Nielsen.

Med denna förändring i konsumtionsvanor har även annonsörerna börjat öka sitt fokus och sätta sina strategier för onlinevideo. Investeringarna för videoannonser har ökat med 12 procent under de senaste två åren. Även dessa reklaminvesteringar kommer att öka i snabb takt under 2016 vilket speglar konsumtionen.

Vissa marknadsförare har börjat att anpassa sig till denna utveckling genom att övergå till att producera mer onlinevideoinnehåll än någonsin tidigare. Social Influencers kan hjälpa företag att sprida sina budskap i deras etablerade nätverk, istället för att man skall skapa sig en egen publik.

Företag som samarbetar med Social Influencers, som skapat sig en publik med live-video eller Youtube, kan få hjälp att sprida sina budskap med hjälp av dessa starka röster på nätet.

Genom att samarbeta med Social Influencers för den egna produktionen drar man nytta av deras kompetens om sociala medier. Nyckeln till framgång är att man hittar rätt personer som verkar inom samma område som man själv gör.

Onlinevideo kan ge alla varumärken en konkurrensfördel särskilt om man har en strategi att samarbeta med Social Influencers.

Kom igång med influencer-marketing [den totala guiden]

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Tre sätt att använda AI för att göra gott