Keymetrics

Sveriges Bästa Arbetsplats – Cygni

Konsultbolaget Cygni vann igår Great Place to Work Sverige – för tredje året i rad! Prisutdelningen ägde rum på Cirkus. Vinnarna av priserna utses av företagets anställda som genom medarbetarundersökningar bedömer sina arbetsgivare. Cygni tävlade i klassen medelstora organisationer. Hilti tog hem priset i stora organisationer och Ecru Consulting i klassen små organisationer.

Jag får tag i Annika Löfstrand Ianni, konsultchef på Cygni, och ställer några frågor.

Först och främst – Stort Grattis till priset!
Tack så mycket – vi är oerhört glada och stolta!  Efter två raka segrar i Sverige ska jag inte sticka under stol med att jag hoppades att vi skulle klara det i år igen men konkurrensen är hård och det är många företag som är med, så inget var givet!

För tredje året i rad blir ni utsedda till Sveriges bästa arbetsplats – vad är det ni gör som gör att ni kamma hem priset igen?
Jag tror att vi lyckas för att vi fokuserar på att hela tiden göra saker lite bättre än tidigare. Vi är aldrig färdiga. Och att det är konsulterna dvs. medarbetarna som har det största inflytande över hur vi ska utveckla Cygni inom de viktigaste processerna i företaget såsom kompetensutveckling, rekrytering och försäljning.

Betyder priset något när ni rekryterar nya personer till företaget?
Ja, tack vare priset är det många som kontaktar oss och söker jobb hos oss eftersom de är nyfikna på att få veta mer om oss. I vår bransch är det speciellt eftersom konsulter med den kompetens vi söker är en mycket eftertraktad grupp på arbetsmarknaden och mycket sällan behöver söka jobb utan tvärtom hela tiden får nya jobberbjudanden.

Förra året frågade jag Jon Persson, VD, om de tre viktigaste sakerna för att bli Europas bästa arbetsplats – vad anser du är de tre viktigaste faktorerna?

1. En av anledningarna till att Cygni vinner är vår vision att vara den allra bästa arbetsgivaren för en skicklig och ambitiös konsult. Varje beslut som vi tar har alltid som mål att ytterligare förbättra oss som arbetsgivare.

2. Det har också att göra med stämningen och atmosfären som vi tillsammans skapar i företaget. Vi inspirerar och hjälper varandra. Alla har ett starkt driv kring den personliga kompetensutvecklingen men är lika måna om att kollegorna lyckas och delar därför hela tiden med sig av erfarenheter och kompetens.

3. Avslutningsvis tror jag vi vinner för att vi hela tiden involverar alla i företaget för att utveckla Cygni. Vi som är konsultchefer ser oss främst som en servicefunktion. De avgörande projekten och processerna som förbättrar Cygni drivs och utvecklas av konsulterna – alltifrån hur de tekniska testerna vid rekrytering ska utformas till vilken utbildning våra trainees ska ha och hur introduktionsprogrammet ska se ut.”

Tack Annika, hoppas ni tar er tid att njuta av utmärkelsen.

Tack själv. Vi ska njuta, jag lovar.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Vem blir första influencern på Google Earth?