Keymetrics

Över 30 miljoner betalar för Spotify

Svenska musiktjänsten Spotify fortsätter ligga i topp, och kan ny stoltsera med hela 30 miljoner betalande kunder. Tidal eller Apples egen streamingtjänst verkar inte ha påverkat nämnvärt – vilka kan utmana streamingjätten?

Spotifys VD, Daniel Ek, gick ut med nyheten om de 30 miljonerna betalande lyssnare via Twitter under måndagen. I samband med detta och i relation till President Obamas Kubavisit, hoppades Ek (?) på att få lyssnare på Kuba, också.

Läs mer: Christian tycker till om Spotify Video

Och det är kanske inte helt omöjligt. Spotify växer så det knakar, från 2014 års 10 miljoner till dagens 30 – alltså tio miljoner nya betalande användare årligen. Apple Music verkar inte ha saktat ner tillväxten – men äppeltjänsten har på nio månader fått 11 miljoner betalande lyssnare.

Streaming – oavsett om det är musik eller TV – är en lukrativ och stadigt ökande bransch, så huruvida Spotify kommer kunna hålla kvar sin ohotade ställning även detta år står skrivet i stjärnorna.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
SurveyMonkey växer med köpet av GetFeedback