Keymetrics

Kommer Microsoft till slut köpa Yahoo?

Microsoft har försökt köpa Yahoo tidigare – men misslyckats. Nu verkar man ha chansen igen, enligt rykten som påstår att det krisande företaget är i samtal med mjukvarujätten kring ett uppköp.

Detta rapporteras av Reuters, och kan således bedömas vara förhållandevis trovärdigt. Enligt källor så är samtalen just nu i ett tidigt skede, för att inte riskera skada förhållandet mellan de två företagen – i synnerhet sök- och reklamavtalen.

Läs mer: Microsoft lanserar mättjänst för video

Yahoo, en gång i tiden en ledande internetpionjär, har haft det svårt med att tävla med andra internetjättar som Google och Facebook. De senare kan locka till sig såväl större antal aktiva användare som annonsörer.

Nu auktionerar således Yahoo ut kärnverksamheten, inklusive sökfunktioner, mejltjänster och nyhetssidorna.

Om affären går i lås lämnar det kanske en bitterljuv smak. Internetföretagen blir allt färre och större får konsumenten kanske ofta en mer strömlinjeformad upplevelse – men nog försvinner en del av pionjärandan? Nå – just Yahoo har kanske inte levererat något vettigt på många år, heller, å andra sidan.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Unruly
Tremor köper Unruly från News Corp