Keymetrics

Chrome springer ikapp Internet Explorer

Microsofts Internet Explorer har kanske inte det bästa ryktet bland webbläsarna. Trots det har man flest användare – men inte länge till. Googles Chrome är snart ikapp, medan IE faller stadigt. Detta visar den senaste statistiken kring webbläsaranvändning.

Läs mer: Googles mobila Chrome har 800 miljoner användare i månaden

De senaste siffrorna från analysföretaget Net Applications visar att Internet Explorer tappar kraftigt. Förra året låg andelen användare på 57, 4 procent – nu visar februarisiffrorna att Internet Explorer (och den senaste varianten, Edge) åkt ner till 44,79 procent.

Internet Explorer vs Chrome och andra webbläsare
Bildkälla: https://netmarketshare.com/

Google Chrome, däremot, är upp i 36,56 procent, och visar en stadig ökning under det senaste året. Om denna Chromes uppgång fortsätter och Internet Explorer inte lyckas vända nedgången kommer vi redan i år se ett skifte på tronen.

Firefox, som också varit med ett längre tag, ligger stadigt på 11.68 procent – en siffra man inte förändrat nämnvärt under en längre period.

De två andra ”större” namnen bland browsers  – Safari (4,88 procent) och Opera (1,58 procent) verkar varken förlora eller locka till sig några användare i större skala.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Stories på Twitter heter Fleets