Keymetrics

Problem med batteriet i din iPhone eller Android – Avinstallera Facebook

Har du problem med batteritiden i din iPhone eller Android – avinstallera din Facebook-app. Du kan spara mellan 10-20 procent av din batteritid genom att avinstallera Facebook i din iPhone eller Android och istället logga in via Safari eller Crome.

Genom att kolla din batteriförbrukning på din iPhone kan du se hur stor del Facebook-app står för, gå in på Inställningar/Batteri.

På min iPhone 6 plus stod den för 26 procent trots att jag sällan använder appen. Kolla på din telefon hur stor användningen var, om den står för en stor del prova att avinstallera Facebook-app och se hur länge batteriet håller efter det.

IMG_0784

Facebook är en av de mest nedladdade apparna på iOS, men Facebook-appen har länge pekats ut som en stor orsak till att batterierna i din iPhone eller Android dräneras.

Samma oro har funnits med Facebooks Android app, det har visat sig att genom att radera appen sparar man upp till 20 procent av en telefonens batteritid. Tester på iPhone visar att man sparar ca 15 procent av batteritiden genom att avinstallera Facebook-appen.

Facebook anklagades förra året för att appen var aktiv i bakgrundsläge även när den inte användes. Facebook har medgivit att det har funnits brister som de har åtgärdat, men frågor om appen fortfarande påverkar batteriets livslängd kvarstår.

En annan bov som suger mycket batteri är annonser på alla internetsidor och appar. Genom att installera en annonsblockerare kommer din batteritid bli avsevärt mycket bättre och du kommer dessutom att få en klart trevligare upplevelse, när du slipper alla blinkade saker som tar över fönstret i din kära iPhone eller Android.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Branschorganisationen som utvecklat valuta för flera skärmar