Nu släpps Unravel – det söta spelet där svenska Yarny har huvudrollen

“Jag ville skapa något personligt, något som gjorde intryck. Spelet behövde inte förändra världen, eller ens försöka, men det fick lov att vara äkta och ha en djupare innebörd. Det måste ha hjärta.”

Så förklarar Martin Sahlin som är Creative Director på Coldwood om strategin bakom spelet.

Läs också: Svensk spelindustri – en innovationsmotor och en jättemarknad

Vid spelets start ger sig Yarny ut på ett äventyr fyllt av utmaningar och måste försöka ta sig till slutet utan att nystas upp. En del utmaningar är enkla som exempelvis att använda Yarnys garn för att svinga sig över en sänka eller böja ner ett träd. Andra utmaningar är mer komplexa där spelarna måste använda Yarnys garn på ett smart och kreativt sätt för att hitta vägen framåt. Under resans gång kommer spelarna att låsa upp en känslomässig berättelse om kärlek och längtan och banden som binder allt samman – med Yarny som den röda tråden.

Unravels miljöer är inspirerade av den vackra och storslagna naturen i norra Sverige, där spelet även skapades. Spelets visuella del visar upp det sköna i det vardagliga, och genom att se saker från Yarnys perspektiv får spelarna uppleva allt det vackra i de mest ordinära saker och ting. Men miljöerna är mer än bara en vacker bakgrund – ledtrådar och tips ligger dolda genom hela äventyret för spelarna att hitta och upptäcka.

Spelet börjar säljas i Sverige den 9 februari.

Unravel är utvecklat i Umeå av den svenska studion Coldwood Interactive och kommer att finnas tillgänglig som digital nedladdning för 199 kronor.

För mer information se: www.unravelgame.com.

Electronic Arts och svenska Coldwood Interactive släpper idag Unravel ™ via digital nedladdning på Origin™ till PC, Xbox One® och PlayStation®4.