Keymetrics

Swish vill ta över e-handeln

Bankernas egen betalapp Swish utmanar nu både Klarna och Paypal på bred front. På måndag lanseras en helt ny version av tjänsten som gör det ännu enklare för alla nätbutiker att kunna erbjuda Swish som betalningsalternativ för deras e-handel.

Det har nu gått drygt tre år sedan storbankerna lanserade sin gemensamma betalapp Swish

Tjänsten var initialt riktad mot privatpersoner för att kunna överföra pengar direkt från en mobiltelefon till en annan. Men tjänsten har vuxit och sedan sommaren 2014 lanserade bankerna Swish för företag.

Idag använder drygt 4 miljoner svenskar tjänsten. Många nätbutiker har därför integrerat Swish som betallösning på egen hand, utan att tjänsten är egentligen är anpassad för det.

Under november lanserade Swish ett pilotprojekt för nätbutiker. Tjänsten har tagit marknaden med storm, redan idag erbjuder 400-500 näthandlare Swish som betallösning i någon form. Även Klarna har integrerat Swish i sin så kallade Checkouttjänst.

Nu är det dags för nästa steg, en skarp bred och officiell lansering inom e-handeln. Från och med måndag nästa vecka, den 18 januari, kan alla svenska nätbutiker vända sig direkt till någon av storbankerna och erbjuda Swish som betallösning. Appen har uppdaterats under veckan till en ny 3.0-version.

Kommer Swish att ta över e-handelsbetalningarna?

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Facebook lanserar helt ny design – alla bilder