Keymetrics

Snart är det färdigtittat på amerikanska Netflix

Netflix skärper nu sitt grepp om dina favoritprogram och filmer.

Netflix kommenterade igår torsdag att de planerar att vidta nya åtgärder för att förhindra kunder att ladda ned strömmande innehåll som inte är tekniskt tillgängliga i deras land.

”Under de kommande veckorna kommer de som använder proxyservrar och unblockers bara kunna få tillgång till tjänsten i det land där de för närvarande är, ” har David Fullagar vice vd för innehållsleverans och arkitektur på Netflix skrivit i ett blogginlägg. David Fullagar medgav samtidigt att detta inte skulle vara nödvändigt om Netflix erbjöd samma TV-program och filmer globalt.

Netflix utbud varierar kraftigt från land till land på grund av innehållslicensaffärer.

Beroende på vilket land en användare loggar in från, får de se helt olika listor över filmer och TV-program tillgängliga för direktuppspelning. Netflix användare i Australien kan inte streama ”Parks and Recreation”, medan användare i Storbritannien inte får ”The Walking Dead”.

Det finns tillgängliga knep för att kringgå så kallade geoblocks som hindrar användare från att strömma en del innehåll baserat på deras plats.

En populär metod innefattar användning av ett virtuellt privat nätverk, eller VPN, för att rikta Internettrafik genom andra delar av världen, genom att lura tjänsten att tro att användaren befinner sig i ett annat land visas det innehåll man vill se. Det är samma metod som människor i Kina, Iran och andra länder använder för att komma runt censuren och tillgängliggöra innehåll på webben som annars skulle blockeras.

Netflix användarvillkor förbjuder användning av VPN och annan teknik för att komma runt geoblocks.

TV- och filmstudior har licensavtal med leverantörer i olika länder, eller så kan de välja att licensiera sitt innehåll endast i en viss region. Medan Netflix säger att det en dag skulle vilja erbjuda samma filmer och TV-program överallt, så fungerar det tyvärr inte idag.

”Under tiden kommer vi att fortsätta att respektera och genomdriva licensiering av innehåll på geografisk plats”, kommenterade David Fullagar.

Netflix använder en mängd olika tekniker för att lokalisera medlemmar och stoppa ”försök att kringgå en korrekt geografi” 

Netflix finns idag i mer än 190 länder. Streamingtjänsten har idag cirka 70 miljoner abonnenter över hela världen, med mer än hälften av dem finns i USA.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Software AG har ny approach för den nordiska marknaden