Keymetrics

Se allt på Netflix över hela världen med ett enkelt knep

Netflix överraskade världen med en explosiv global jättelansering till 130 nya länder häromdagen under sitt öppningstal på International CES. Och nu kan du lägga vantarna på hela film- och tv-katalogen!

Netflix plöjer ner miljardtals dollar i sitt “original content” med superframgångsrika produktioner som Orange is the New Black, The Making of a Murderer och House of Cards. Men vad du faktiskt har tillåtelse att se beror helt på var någonstans du bor. Netflix licensaffärer skiljer sig nämligen från land till land. En annan orsak till det ojämna utbudet är att Netflix också producerar innehåll baserat på lokala preferenser – så chansen att du får se en Bollywoodfilm är långt större om du bor i Indien än här i Sverige. Men det finns knep att ta sig runt det.

Sanningen är att den globala expansionen bokstavligen öppnat en helt ny värld av möjligheter för Netflixanvändare. Om du bara är beredd att investera lite pengar motsvarande ungefär en latte i månaden, kan du få tillgång till en mycket större katalog av filmer och teve-serier.

Till exempel här i Sverige kan vi bara se delar av, och inte hela den lokala katalogen som innehåller blockbusters och nya teveserier från USA och Storbritannien. För att råda bot på det kan du skaffa dig en VPN som fixar problemet. En VPN-tjänst tillåter dig att komma igenom licensbarriären eftersom Netflix tror att du är tillexempel i USA. Med en VPN-tjänst förhindrar du dessutom din IP-adress från att vara synlig och du kan använda internet och olika tjänster helt anonymt.

Det finns olika VPN-lösningar att välja på: IPVanishPrivate Internet Access, TORguard eller  Tunnelbear – googla dig fram för att hitta en lösning du känner förtroende för. Här har du en länk med rekommendationer på de 10 mest använda VPN-tjänsterna och deras för- och nackdelar. Om du använder Google Chromes tillägg kan du installera Proxmate på det.

Det finns alltid en risk såklart, eftersom att använda VPN-lösningar förmodligen bryter mot Netflix licensieringsavtal. Hittills har Netflix dock varit ganska välvilligt inställda till oss VPN-användare, allt enligt en artikel i TechCrunch.

Ha en trevlig marathontitt!

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Qamyar Ghomi ny kommersiell chef på LRF Media