Keymetrics

Pinterest vill växa genom sämre kundtjänst för annonsörer

Många annonsörer har vid det här laget listat ut att bild- och bokmärkessajten Pinterest vill äga detaljhandeln och konsumentvarorna på nätet.

Det blev tydligt när företaget skickade ut ett brev till annonsköpare där företaget berättade att de inte längre skulle erbjuda kundsupport till individuella försäljningschefer och marknadsförare utanför kärnområdena detaljhandel och konsumentvaror.

Pinterest är perfekt för marknadsförare som vill sälja produkter online. Men inte vilka produkter som helst alltså – för bilar, mobiloperatörer och hemelektronik till exempel blir Pinterest nu en mindre viktig mediekanal enligt den nya strategin.

Marknadsförare kan fortfarande köpa annonser på sajten, men bara genom antingen en sk. self-serve, ett webbaserat gränssnitt, eller genom programmaticföretag som anslutit sig till Pinterest plattform.

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Ökad samverkan för att minska transportsektorns klimatpåverkan