Keymetrics

Låna designerkläder helt gratis på Instagram med svensk kampanj för global hållbarhet

Varje år kastas miljontals ton textilier bort i Sverige och andra länder runt om i världen. Det är ett ofattbart slöseri med resurser, särskilt eftersom det mesta skulle kunna återvinnas, skänkas bort eller återanvändas. Nu har ett nytt spännande grepp för att göra något åt problemet lanserats på Instagram – av Sverige.

För att inspirera till hållbart mode har en kampanj tillsammans med Sveriges främsta modeskapare startats i form av en klädkollektion kallad ShareWear. ShareWear har ett dubbelt syfte – dels att öka medvetenheten om slöseriet i branschen men också att erbjuda en alternativ lösning till konsumenter.

Delar av kollektionen delas regelbundet på Instagram och går ut på att den första personen som kommenterar på ett objekt får låna det i en vecka. I slutet av veckan repostar den som lånat klädesplagget det igen på Instagram med taggen #sharewear som då delas och kan lånas ut igen. Och igen och igen.

Kampanjen är en del av the Democreativity Initiative som jobbar för att ta fram idéer med ett nytt tema varje år; 2015 handlade det om kreativitet i spelbranschen och i år ligger alltså fokus på kreativitet och hållbarhet inom modebranschen.

Så här gör du för att låna kläderna på Instagram:

1. Sök efter hashtaggen #sharewear på Instagram. Om du ser ett klädesplagg som du vill låna måste du vara snabb att kommentera. Blir du den första personen att kommentera får du låna den!

2. Boka ett möte med den person som just nu lånar kläderna för att hämta klädesplagget.

3. Klä dig i din ShareWear i en vecka och dela kläderna igen genom att lägga ut dem på Instagram, med hashtaggen #sharewear och var du befinner dig.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Angry Birds firar 10 år med världens argaste annons