Keymetrics

Facebook sägs bygga egen appstore för Android

Rykten på nätet säger att Facebook har börjat planera för en egen, oberoende appbutik för Android – för att lättare kunna hantera en framtida konflikt mot Google.

Den som önskar fred må förbereda sig för krig” är ett citat från det gamla romarrikets dagar, och det verkar stämma även inom affärsvärlden och sociala medier. Facebook sägs alltså ha börjat bygga en egen appbutik, som ska vara helt frånkopplad från Google Play.

Läs mer: Är Facebook vår tids Big Brother?

Anledningen till detta ska vara att man fruktar Googles bestämmanderätt över deras Appbutik. I händelse av en konflikt med sökmotorjätten tror man att sådant som Facebookappen eller Messengerappen kan plockas bort.

Inte för att detta på något sätt har hänt hittills, eller för att det ens finns någon som helt konflikt mellan internetjättarna. Vissa spekulerar därför att Facebook ”planerar något stort”, eller att det helt enkelt rör sig om paranoia.

Frågan är förstås också om världen verkligen behöver ännu en appbutik….

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Sveriges mest googlade företag
Aftonbladet leder listan över Sveriges mest googlade företag