Keymetrics

William Sjögren Gomez satsar på YouTube

Kommer ni ihåg William Sjögren Gomez som sökte jobb med en dansvideo? Det gick så bra att han fick priset Årets Popretoriker 2013. Så när det åter igen var dags för att söka jobb bakade han en jordgubbstårta. Även den videon spred sig viralt.

William Sjögren Gomez var på konferensen DAbase som nyligen anordnades av Dagensanalys.se och han berättade att han dragit igång en YouTube-kanal. Dagensanalys passade på att ställa några frågor.

Berätta vad Klipp46 handlar om?

Recensioner av filmer, böcker och restauranger är jag van att se men jag har inte sett någon som recenserar videoklipp. På min YouTube-kanal uppmärksammar jag svenska klipp och kallar konceptet Klipp46. I varje avsnitt har jag med tre av Sveriges roligaste, påhittigaste och fantastiska videoklipp. 46 står förresten för Sverige, landsnumret för att ringa hem från ett annat land.

Varför har du dragit igång din YouTubekanal?

Jag vill sprida mer glädje i vardagen. Många glada människor har nämligen hört av sig till mig efter att ha sett något av mina virala klipp och nu vill jag dela med mig av den glädje jag fått uppleva. Eftersom jag inte sett någon recensera svenska videoklipp passar det mig utmärkt att på detta sätt sprida glädje.

Vem riktar du dig till? Om du får gissa, vilka kommer hänga på din kanal?

Jag riktar mig till alla i Sverige som gillar att se klipp som får dem på bättre humör. Skulle jag gissa vilka som kommer att titta så är det kanske människor från 18 år och uppåt.

Du sa att du har ett spännande projekt på gång under nästa år, kan du berätta mer om det?

I sommar kommer Sveriges hittills största YouTube-event att arrangeras i Globen. Det heter VIDSTAR the festival och jag har träffat initiativtagarna Beata Wickbom och Emma Egnell för att se hur jag kan vara med att bidra i detta spännande event.

Nu närmast kommer jag att hjälpa företagen SalsaAkademien och Bidnord.com med videoklipp vilket känns så himla kul eftersom jag strävar efter att kunna jobba heltid med min passion.

Till sist, varför ska vi kolla på Klipp46?

Vill du få ett leende på läpparna ska du kolla på Klipp46. Virala svenska klipp ses redan av hundratusentals och nu samlar jag Sveriges bästa videoklipp i en kanal som uppmärksammar både skaparna och de som tipsar mig om klippen.

Varje fredag släpps ett nytt avsnitt och prenumererar du på min YouTube-kanal så missar du inget avsnitt som förhoppningsvis får dig på bättre humör.

Du kan också följa William på Twitter.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nördvarning: Nu kan du prata med din Excel