Keymetrics

Spotify största musikappen

Svenska Spotify är, konkurrenterna till trots, fortfarande störst, i varje fall när det kommer till mobiltelefonsmarknaden.

Spotifyappen – tillgänglig för iOS och Android – är enligt senaste uppgifter från App Annie den mest nedladdade i världen. Analysföretaget märker dock en ökning av mindre spelare, i synnerhet på den japanska och indiska marknaden.

Saavn och Gaana är utmanarna i Indien, där marknaden för musikappar har ökat markant den senaste tiden. I Japan – där det inte finns något Spotify än – finns tjänsterna Line och Awa. I Europa är det Frankrike som står ut, med sin egna tjänst kallad ”Deezer”.

Music-Streaming-Apps-Worldwide-iOS-and-Google-Play-Active-Users-

En annan konkurrent är också musiktjänsten Pandora, som trots att den bara är tillgänglig för användare i USA, Australien och Nya Zeeland kammar hem en andraplats. Spotify finns i 58 olika områden på jordklotet, och toppar nio av de 15 största marknaderna.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Intrado rekryterar Ann-Sofie Krol