Keymetrics

Nu syns mobiltrenden på PC-försäljningen

Att de smarta mobilerna är de nya datorerna vet alla som läser Dagensanalys.se. Nu vet de som studerar försäljningssiffror det också.

Minskningen i försäljning av persondatorer i världen är den kraftigaste sedan försäljningsstatistiken började presenteras för nära 20 år sedan. Nedgången kan bli så hög som 10 procent bara sedan ifjol, hävdar IDC i en prognos för fjärde kvartalet.

En förklaring är att privatpersoner inte ser det värt att köpa helt ny PC när de ändå har mobil eller läsplatta och att de därför försöker hålla liv i samma dator så länge det går. Branschen hoppas att Windows 10 och företagen ska lyfta försäljningen.

Läs Computer Swedens analys av läget här.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Vad händer på AI-fronten hos SAS Institute?