Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Nu syns mobiltrenden på PC-försäljningen

Att de smarta mobilerna är de nya datorerna vet alla som läser Dagensanalys.se. Nu vet de som studerar försäljningssiffror det också.

Minskningen i försäljning av persondatorer i världen är den kraftigaste sedan försäljningsstatistiken började presenteras för nära 20 år sedan. Nedgången kan bli så hög som 10 procent bara sedan ifjol, hävdar IDC i en prognos för fjärde kvartalet.

En förklaring är att privatpersoner inte ser det värt att köpa helt ny PC när de ändå har mobil eller läsplatta och att de därför försöker hålla liv i samma dator så länge det går. Branschen hoppas att Windows 10 och företagen ska lyfta försäljningen.

Läs Computer Swedens analys av läget här.

0708944624

Serieentreprenör av värsta sorten med tidigare erfarenhet som biografchef, marknadsundersökare, eventarrangör, skribent och tredje-världen-utvecklare. Har just nu landat i en egen verksamhet som bokförare, men ingen vet hur länge det varar.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>