Keymetrics

Fem heta tips hur du bygger ett starkt varumärke

Vilka faktorer är det som bidrar till att förstärka varumärket? Det är 100 000-kronorsfrågan som många vill ha svar på! Vilken typ av image som får konsumenterna i just din kategori att köpa mer eller betala mer, så att det skapas ännu större intäkter.

Att ha en positiv image med bra associationer och att vara omtyckt bidrar naturligtvis till varumärkets styrka. Kärnfrågan är vilken typ av image ditt varumärke egentligen har. Vilka varumärkesassociationer är det som bildar och bygger märket?

Här är fem heta tips hur du bygger ett starkt varumärke

1. Sträva efter att förstå vilka image – associationer som driver din kategori.
2. Förstå innehåll och image för ditt eget företag, varumärke eller produkt.
3. Ta position på de saker som ger dig konkurrensfördel gentemot dina konkurrenter.
4. Var konsekvent och uthållig i kommunikationen – att bygga eller förändra image tar tid.
5. Följ upp årsvis och justera eftersom.

Brand Discovery jobbar med spontana varumärkesassociationer och omfattande lingvistisk analys. De erbjuder mätningar som ger tydlig kunskap kring styrkan i varumärket och dess innehåll. Du får reda på vad det är för bild och emotioner som sprids därute när människor tänker och tycker om ditt varumärke.

Stora mängder öppna svar analyseras och samlas ihop till kvantitativa resultat med snygga grafer och resultat om ditt varumärkes främsta styrkor och svagheter. Du får värdefulla siffror som du kan följa och förbättra över tid.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Johan Johansson Outfox
Experten: Släpp fokus på att rapportera siffror