Keymetrics

Drake är den mest spelade artisten på Spotify – men han ligger inte bakom den mest spelade låten

Spotify har nyligen offentliggjort vilka artister som spelades mest på musiktjänsten under 2015. I topp hamnar rapparen Drake, med 1,8 miljarder strömningar. Det skriver nyhetsbyrån AP.

Topp fem blev Drake, Ed Sheeran (som vann förra året), The Weeknd, Maroon 5 och Kanye West.

Rihanna var den mest strömmade kvinnliga artisten och spelades upp av 1 miljard strömningar. Den mest strömmade låten var Major Lazers, MO och DJ Snakes låt ”Lean On”. Den samlade ihop 540 miljoner strömningar.

Det mest strömmade albumet var ”Beautify Behind the Madness” av The Weeknd, tvåa blev Drake med ”If You’re Reading This It’s Too Late”.

Den mest strömmade artisten någonsin på Spotify, alltså inte bara för 2015, är Ed Sheeran. Han har haft över 3 miljarder strömningar. Justin Bieber har rekordet under en enskild dag med 36 miljoner strömningar.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!