Keymetrics

Digitala Sneakers – Framtidens Wearables

Framtiden är här och allt går att digitalisera samt koppla upp mot nätet. Kommer 2016 års wearable trend bli digitala sneakers?

Med uppkopplade skor skulle det teoretiskt gå att koppla ihop teknologi från bilbranschen – med AC och massagefunktion – till dina Android- eller Appleskor. Allt som behövs är en app. Tänk dig samarbeten mellan Apple och Nike eller varför inte göra Android tillgänglig till alla skotillverkare. Möjligheterna är oändliga.

Redan idag finns digitala innovationer till dina kära sneakers tillgängliga. Ett exempel är högteknologiska sneakers som utvecklats av New York-baserade startupföretaget ShiftWear som gör det möjligt att ha HD-skärmar som visar dina egna mönster och animationer på skorna.

shiftwear

Shiftwear är trådlöst anslutna till en app (iOS, Android och Windows) som gör det möjligt att välja design på dina skor. Du kan skapa statiska mönster eller belysa skorna med fladdrande animationer i svartvitt eller olika färger.

Appen till dina uppkopplade sneakers är en marknadsplats där du kan sälja dina egna skapelser eller köpa motiv från andra illustratörer/animatörer direkt via appen. Bortsett från handeln är ShiftWears app också ett Community där användarna kan tagga och dela sina sneakers.

ShiftWear sneakers finns i fem färger samt i tre olika varianter: låg, medium eller hög. Batterierna i skorna ska hålla i 30 dagar, enligt tillverkaren. Tydligen använder de även rörelseenergi för att laddas, men kommer också med en trådlös laddningslösning. Om dina sneakers bara visar en statisk bild (ingen animation), kommer de inte förbruka någon ström alls, vilket innebär att skärmarna är av e-bläck. Oavsett vilket du väljer kommer designen omedelbart visas upp på de böjbara skärmarna i dina skor. Detta innebär att du kan byta stil även efter det att du lämnat huset.

Digitsole

Det här är bara början. Tänk hur många möjligheter som dyker upp genom att bara koppla upp dina skor med andra tekniker. Skorna har du ju alltid på dig. Det finns redan idag värmesulor som kopplas upp mot din smartphone.

”Detta är ett naturligt sätt att bära dina wearables varje dag, utan att du måste ta på dig en massa andra attaraljer. Du tar helt enkelt bara på dig dina uppkopplade skor som du laddat i skohyllan under natten och ger dig ut på stan”

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Bounce Rate
12 tips för lägre Bounce Rate och högre försäljning