Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Data är nyckeln till en digital framgång

Jag är lite förvånad att idag år 2015 när internet har funnits bland oss i en evighet och i princip alla svenskar handlar på nätet, att e-handelsföretagen fortfarande är så dåliga.

Låt mig ta ett exempel:

Jag handlade ett par DR Martens på eshoes. Jag uppgav namn adressuppgifter, e-post, mobiltelefon och personnummer. Nu har jag gett dem massor av datapunkter som de kan använda. Mitt namn kan de koda så att de vet om jag är man eller kvinna, de har mitt personnummer att koppla kön på.

De har dessutom uppgifter om vart jag bor så att de skulle kunna skapa en beteendeprofil baserat på vilka typer av 46 åriga män som bor på Kungsholmen, men nej…

eshoes

Eshoes har klassat DR Martens som damskor och bombar mig med sexiga erbjudanden med högklackat och dylikt. Trots att de borde veta att jag är man, de vet hur gammal jag är och kan skapa en beteendeprofil på hushåll.

Skärpning alla som mailbombar irrelevanta erbjudanden, använd den data som ni har fått.

Digital Media Strategist

Dagensanalys.se

Head of marketing and sales at Dagensanalys.se

I'm a solution finder, in one short sentence, a little bit longer version is listed below...

I strive to be the best digital media specialist in Sweden who delivers good solutions to improve the business, based on a well thought out analysis.

I have great track record in the market research field, and a few years in the ad-production business. Lately I have specialized in media analyses. I have worked with ad-spend statistics and forecasts for Sweden and Norway for two years. I analyze the development of the newspaper edition for the biggest Nordic business newspaper.

I have a small personal consultant firm specialized on sales training, public relations, econometric analyses, business development and procurement.

If you have any questions, don’t hesitate to contact me…

Läs mer om

2 Kommentarer

Har inte 46-åriga män på Kungsholmen fruar och flickvänner som fullkomligt skulle älska att få ett par skor av mannen i deras liv?

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>