Keymetrics

Svenska startup-bolaget Instabox smarta skåp testas i Stockholm

Med start i november lanserar det svenska startup-bolaget Instabox smarta skåp i en pilot med utvalda Pressbyrån- och 7-Eleven-butiker i Stockholm. Via skåpen, som styrs helt genom en mobilapp för iPhone och Android, kommer man bland annat kunna hämta ut eller returnera e-handelspaket. Tjänsten är helt gratis och fungerar för nästan alla e-handlare i hela världen.

Startup-bolaget Instabox tar ett nytt grepp för att underlätta paketleveranser med användaren i centrum: användaren själv skapar en ”virtuell adress” i mobilappen, som används i kassan i e-handelsbutiken. På så sätt fungerar tjänsten oavsett vilket fraktbolag eller e-handlare det rör sig om.

”Idag är det många som tycker det är besvärligt att ta emot paket, av olika anledningar. Vissa tycker att det är dåliga öppettider, andra att det är långt att gå eller att det är besvärligt med olika leveransställen varje gång. Vi vill ge dig kontrollen över dina paket och möjligheten att hämta upp dem utan omvägar, när och där det passar dig”, förklarar Instabox VD Alexis Priftis.

De första appstyrda skåpen tas i bruk första veckan i november på utvalda Pressbyrån- och 7-Eleven-butiker i centrala Stockholm, bl a på T-centralen, Mariatorget och Stureplan. Utöver gratistjänsterna för e-handelspaket kommer de registrerade användarna också till en billig peng kunna förvara saker i skåpen och använda dem för säker överlämning.

”Vårt serviceutbud utvecklas ständigt för att passa kundernas behov och för Pressbyrån är nya tjänster som kan underlätta i vardagen alltid intressant. Därför känns det väldigt spännande att göra det här pilottestet med Instabox och det ska bli kul att se hur våra kunder använder de smarta skåpen”, säger Carl Åkerblad, produktchef på Reitan Convenience som driver Pressbyrån.

”Pressbyrån har ett innovativt butikskoncept och ligger alltid i framkant, vilket gör att kunderna förväntar sig bra servicelösningar där. Så vi är väldigt glada över att ha dem som samarbetspartners. Dessutom har butikerna generösa öppettider och ligger på platser som man passerar i vardagen, vilket passar perfekt för våra tjänster”, säger Alexis Priftis.

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
9 av 10 PR-aktörer vet inte hur man bearbetar och tolkar data