Keymetrics

Netflix är det nya Youtube

Netflix är idag den internet-tjänst som amerikaner helst använder för att se strömmande video. 51 procent har använt tjänsten det senaste året, vilket är aningen högre än Youtube och skyhögt över andra konkurrenter.

Hemligheten ligger förstås i att Netflix satsat hårt på egenproducerad originalinnehåll av hög kvalitet, något som Youtube redan tagit efter med sin Youtube Red. Tjänsten, som i USA kostar 10 dollar i månaden, saknar annonser och har innehåll som du inte hittar på vanliga Youtube.

Läs mer här.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Ökad samverkan för att minska transportsektorns klimatpåverkan