Keymetrics

Kartor över Internet du inte ens visste om

Verbal eller skriven information kan alltid tolkas personligt och det krävs ofta en gemensam kulturell bakgrund för att kunna tolka symboler och språket på samma sätt. Visualiseringar är gränsöverskridande och lättare att ta till sig. Vi vet att i grunden är människan en visuell varelse och faktasamlingar i Excel tilltalar inte alla.

Så om du gillar att ”se” mer än att ”läsa” kommer du säkert gilla samlingen av kartor över Internet som har sammanställts av Kaspersky: 7 amazing maps of the Internet.

Och vill du visualisera hur olika servrar är kopplade med varandra så kan du ladda hem en app, se filmen nedan:

 

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!