Keymetrics

Framtidens lokal-TV kan flytta in i din mobila plattform

Alltfler överger traditionella TV-tjänster för online-TV. En nackdel med dessa kan emellertid vara bristen på lokala, ”små” nyheter. En lösning på detta kan vara att flytta in nyheterna i användarens mobil eller platta.

Läs mer: Online-TV och linjär-TV är nu lika stora

I USA lanserades nyligen en ny tjänst, NewsON, tillgänglig för Android, iOS eller Roku. Denna nya app ska leverera ”on-demand”, livestreamade nyheter för användaren, med nyheter från olika TV-stationer i närheten. På så sätt ska man kunna välja att ta en titt på det lokala vädret eller se de senaste reportagen om stadens fotbollslag utan att behöva sitta framför en TV-apparat.

Är man specifikt intresserad av just väder- eller sportsändningarna så kan man även spola fram till valda segment via en tidslinjefunktion. Tjänsten har även vissa interaktiva element, såsom möjligheten att tweeta om nyheterna i realtid.

NewsON är gratis för användarna, men vill dra in pengar genom reklam och avtal med TV-stationer.

Om detta är framtiden återstår att se, men i en tid där Online-tittande ökar och traditionella medier jobbar i uppförsbacke så kan detta vara en möjlighet för små, lokala medieföretag att lättare nå ut till sina tittare.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!