Keymetrics

Det blev dagssiffror till slut för KIA-index

Regelgruppen för KIA-index tog nyligen beslut om att införa dagssiffror i listan. Detta innebär att samtliga sajter som är listade kan välja att visa upp både veckosiffror och dagssiffror.

”Dagssiffrorna kommer att bestå av unika webbläsare per dag, och varje veckodag kommer att redovisas separat. Samtliga av de befintliga KPI:er som visas på KIA-index i dag kommer att finnas kvar, såsom unika webbläsare, besök och sidvisningar på veckobasis. Och då KIA-index i dagsläget publicerar vardagssnitt och helgdagssnitt så finns dessa siffror redan tillgängliga. Utgångspunkten är därför att inga ytterligare beräkningar, taggar eller motsvarande kommer att behövas för att ta fram de nya dagssiffrorna”, skriver KIA-index på sin webbplats.

”Vi tittar hela tiden på och utvärderar olika sätt att vidareutveckla KIA-index. Dagssiffror ger KIA-index ytterligare en dimension och en möjlighet till fler insikter”, kommenterar Tobias Eidem som är chef på KIA-index.

Dagssiffrorna kommer även att resultera i att man kan redovisa mer realistiska siffror på KIA-index. Antalet unika webbläsare som redovisas i listan tas idag fram med hjälp av så kallade cookies, som många internetanvändare rensar bort.

Läs också: 30 procent blockerar annonser i sin webbläsare – Dags att ta utvecklingen på allvar

Som exempel har Aftonbladet.se över 6 miljoner unika webbläsare på deras sajt varje vecka, enligt KIA-index. Det betyder att 61 procent av svenska folket är inne och läser Aftonbladet varje vecka. Enligt TNS Sifos räckviddsmätningar som mäter antalet individer har Aftonbladet endast 4 miljoner personer som besöker deras sajt per månad.

Dagssiffrorna som nu KIA-index inför kommer att normalisera talen och skapa ett bättre underlag för annonsörer. Så hatten av för att regelgruppen jobbar proaktivt med frågan.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Sökmotoroptimering
Sökmotoroptimering – 13 tips för framgångsrik sökmotoroptimering