Keymetrics

55 procent av alla på Facebook lyssnar på Spotify

Över hälften av alla svenskar på Facebook använder Spotify varje månad, 20 procent av Facebookanvändarna i England använder av Spotify och i USA är siffran 18 procent.

Detta visar nya siffror från globakwebindex. Att svenskarna gillar Spotify är väl ingen nyhet och dominansen på hemmamarknaden är tydlig. Snittet som använder Spotify av Facebookanvändarna är 12 procent varje månad.

Att aktivera lyssnarna på Spotify via Facebook känns som en given kanal, man kan marknadsföra spellistor till målgrupper. Båda företagen är datadrivna så det är troligtvis enkelt för Spotify att matcha sin beteendedata med Facebook för att få stor effekt av sina marknadsföringsinsatser.

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!