Keymetrics

Tableau lanserar Vizable, en mobilapp för att utforska data

Tableau Software lanserar Vizable, en mobilapp för iPad som hjälper privatpersoner och småföretag att se och förstå data. Med appen blir dataanalys enkelt: genom att zooma in och ut, svepa och dra med fingrarna kan data visualiseras på några sekunder.

Vizable har testats av flera företag och organisationer i behov av ett enkelt verktyg för att skaffa insikter från data – även ute på språng. Bland dessa är Marination, en hawaiisk-koreansk restaurang med en food truck och tre restauranger i Seattle, som använder appen för att snabbt få en överblick av försäljningen.

– Vi startade med en food truck så hela vår affärsverksamhet är i grunden mobil, säger Roz Edison, ägare av Marination. Vill jag kolla försäljningen plockar jag bara fram min iPad för att enkelt vända och vrida på kassadata med hjälp av Vizable. Boom! Så enkelt är det.

– Idag finns det ingen bra app för surfplattor som låter dig se och förstå ett kalkylark visuellt, säger Dave Story, chef för området Mobile & Strategic Growth på Tableau. Vizable gör dataanalys tillgängligt för fler – oavsett om du är en lärare som sitter med dina studenters provsvar, ett småföretag med dagsförsäljningen, en cyklist med träningsdata eller en chef med senaste timmens webbtrafik.

Den första versionen av Vizable funkar med data i CSV-filer och Excel-filer (xls eller xlsx). Visualiseringar skapade i Vizable kan delas med vänner och kollegor genom email, direktmeddelanden eller sociala medier.

Vizable laddas ner utan kostnad på Apple iTunes.

Läs mer om appen
Video

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Iphone SE
Bara Apple lyckas sälja samma mobil 2 gånger