Keymetrics

Svenska Alphabet utmanar Google – köper svenska alfabetet som domännamn

I augusti meddelade Google att de byter namn till Alphabet och tidigare i oktober köpte de domänen abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com. Nu kontrar billeasingföretaget Alphabet Sverige och köper det svenska alfabetet som domännamn – och öppnar en egen sökmotor.

På sajten www.abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö.nu finns numera en sökmotor för den som är intresserad av att läsa mer om Alphabets leasinglösningar. Alla sökningar leder nämligen till innehåll på Alphabets svenska hemsida.

– Vi ville göra något kul av namnkrocken som samtidigt kunde fylla en funktion för de som är intresserade av billeasing. På så vis föddes idén om att skapa en söksida som kan manifestera vårt tjänsteutbud inom billeasing, säger Thomas Skärgård, marknadsansvarig på Alphabet i Sverige.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
hand som visar en graf som stiger
TikToks rörliga innehåll når fler unga än Facebook