Keymetrics

Om du tycker att nya iPhone 6S känns alldeles för billig – satsa på en Vertu Signature Touch i titan och läder för 80 000 kr

Signature Touch från brittiska Vertu är den senaste mobillyxen för de kräsna som vill ha något unikt. Konkurrensen är idag stenhård i mobilvärlden, men denna 5.2-tums skönhet skiljer sig från konkurrensen med en prislapp på mellan 50 000-80 000 kronor.

Vertu

Hur motiverar man att lägga ut en så stor summa pengar för en mobil? Om du går igång på handbyggda exklusiva material i titan och läder från England har du kommit en bit på vägen. Nya Signatur Touch använder sig av lyxiga material som titan och är insvept i valfritt läder (kalv, ödla eller alligator) och skärmen är tillverkad av en solid klump superstark 130-karats safir.

Men det handlar inte bara om design, mobilen är även fylld med high-tech. Inuti hittar du en okta-core processor, displayen har full HD-upplösning och det finns en 21-megapixel 4K-kompatibel kamera för optimala selfie-bilder.

Vertu

Nya Vertu Signature Touch kommer att börja säljas globalt från mitten av oktober, så du har resten av månaden på dig att snåla på utgifterna så att du kan ha den absolut exklusivaste mobilen på marknaden just nu.

Vertu har inte avvikit alltför långt från den gängse design som gäller för exklusiva mobiler just nu.

Framsidan av telefonen har en V-form på toppen med läder runt nederkanten som möter upp skärmen på framsidan. Lädret bidrar till att ge den rätta exklusiva lyxiga känslan så att din nya mobil skall passa in i mittkonsolen på din Aston Martin eller i din Louis Vuitton väska. Det finns även givetvis en egen version för alla Bentleyägare för 185 000 kr.

Bentley

Mobilen använder Android 5.1 Lollipop med några små modifikationer. Du får några egna bakgrundsbilder och appikoner. Gränssnittet är fritt från skräp och lätt att komma till rätta med, oavsett om du är en Androidveteran eller om det är första gången du använder Tinder.

Några unika funktioner får du dock för dina 50 000-80 000 kronor. För det första finns det en säkerhetsapp som låter dig kryptera dina samtal och texter. För det andra kan du rensa telefonen om den någonsin försvinner – ett utan tvekan viktigt försäljningsargument för alla bovar som köper den.

Med chassiet i titan får du en extremt lätt och stark mobil som dessutom är klädd med handsytt exklusivt läder så att den matchar din lyxbil eller fina väska. Satsa inte på enkelt fint kalvskinn på din nya telefon, se till att få den i läder från ödla eller alligator när du ändå är igång.

Vertu

Om inte detta räcker får du även access till en direktknapp till Vertu. Med den röda knappen på sidan av telefonen kommer du vara ansluten till en kontaktperson på Vertu som ger dig information och hjälper dig med saker, som att boka ditt hotell och flyg till exklusiva privata öar.

Red button

Så för alla er som redan har köpt den rätta bilen och den rätta klockan återstår bara en Vertu Signature Touch i titan och läder för den totala lyxupplevelsen. Det duger inte med en billig iPhone eller Samsung när du har en bil för ett par miljoner, en klocka för en halvmiljon och en väska för ett par hundra tusen kronor.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Jonas Viksten
”Redan dubblerat click-through rate på egna artiklar”