Keymetrics

Netflix utmanar all TV

Netflix nästa naturliga steg är att börja producera TV-nyheter och live-sportevenemang med live-intervjuer där man diskuterar ekonomiska nyheter och sportresultat.

Netflix, som har expanderat till egna produktioner med komedier och drama som ”House of Cards” kommer i nästa naturliga steg att även tillhandahålla egenproducerade nyheter och sportproduktioner från Netflix.

Netflix har förändrat människors liv med när och hur vi tittar på serier och filmer, vilket understryker den snabbt skiftande dynamiken i underhållningsindustrin.

Det som har sporrat HBO att låta folk se livesändningar på nätet var när HBO: s flyttade in nyheter med program som ”Last Week Tonight with John Oliver” och sin egen ”Vice” serie.

Ted Sarandos, chef för live-streaming på Netflix, pekade ut bolagets kommande talkshow med komikern Chelsea Handler som ett exempel på hur Netflix redan är på väg i den riktningen. Chelsea Handler-programmet planeras att starta i början av nästa år och visar att Netflix har blivit mer ”äventyrlig” i sina genrer.

Netflix lanserar nu talkshows som är omåttligt populära och de skiljer sig med Netflix-innehållet idag som utgörs av filmer och TV som har en lång hållbarhetstid som tittarna kan se på veckor eller månader senare.

Vidare har Ted Sarandos kommenterat att Netflix skulle kunna sända direktsänd sport. ”Eftersänd sport är inte lika intressant som live-sport”, sa han och upprepade att Netflix fokus är innehållet som du kan titta på när du vill. I slutändan är det dock ett mycket högt pris för att vinna rättigheter för direktsänd sport, avslutade Ted.

Så förvänta er en större bredd i Netflix utbud inom en snar framtid med talkshows, livesändningar av sport och nyheter. De kommer att bli en seriös digital utmanare till alla traditionella TV-bolag.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Fotbollsarena
Så maxar du fotbolls-EM 2020 på plats