Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Här är svenska företaget som sätter skräck i reklamblockerare

Vi har pratat med Mattias Högfeldt på företaget New Broadcasting Entertainment Media som utvecklat tjänsten Adway Plus. En tjänst som ska sätta skräck i reklamblockerare och tvinga igenom annonser.

Reklamblockerare som Adblock Plus jobbar med att blockera annonser på webbplatser. Motpolen till Adblock Plus är Adway Plus som ska se till att annonserna syns trots försöken att blockera dem. Ett företag som just nu har dialog med New Broadcasting Entertainment Media är Schibsted.

När vi pratar med Mattias är han hemlighetsfull om hur deras tjänst faktiskt fungerar men är självsäker i sina svar.

mattias_adway
Mattias Högfeldt

Hur fungerar er lösning?

Som du förstår så kan jag ju inte gå in på djupet hur det fungerar då det är ganska attraktivt som du själv säger. Men vi känner oss också ganska trygga med vår lösning. Dock kommer man ju som användare alltid kunna att högerklicka bort annonser manuellt.

Hur ser ni på racet mellan Er och reklamblockerarna. De kommer att försöka ta sig runt Adway Plus. Kommer de att lyckas eller är det bulletproof?

Vi är införstådda med att det kan bli ett race men vi har hållt på med utveckling i över tre år. Man kan aldrig säga aldrig när det kommer till teknik men med vår senaste lösning så är det väldigt nära bulletproof.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>