Keymetrics

Transformationen handlar inte bara om digital, man måste få med hela organisationen

Adobe hade en paneldebatt med två handplockade starka digitala röster.

Paneldebatten bestod av följande personer

Jerry Silfwer Sverige
Fredric Cavazza Frankrike

Panelen diskuterade Adobes vision om att alltid ha kunden i fokus ”Kundupplevelsen är idag varumärket” och de diskuterade hur kundupplevelsen påverkar varumärket.

Den digitala marknadsföringen förändras snabbt men alla företag anpassar sig inte till denna nya digitala värld.

Först ut att kommentera var Fredric, CMO kan utföra många saker med den digitala transformationen handlar inte bara om digital, man måste transformera hela organisationen.

Jerry tycker att den nya titeln borde vara Chief Experince Officer, men det handlar inte om nya titlar med nya silos. Man måste förändra hela sättet att arbeta.

Hur mobila är företagen idag och när är man mogen för mobilen?

Jerry anser att man aldrig är redo då det är en fortgående process att anpassa sig till det digitala. Sverige och Skandinavien är digitala med en tradition av mobilteknologi så vi är långt framme. Norden som är en liten marknad och man har inte råd att tappa en enda kund och många nordiska aktörer har insett detta att nätet öppnar alla dörrar man kan lika gärna köpa något i Tyskland eller USA så därför måste de nordiska aktörerna

Fredric tycker att Frankrike inte är riktigt där när det gäller att anpassa sig till det nya mobila beteendet. Det räcker inte med att lansera en ny app, man måste ha en en fortgående mobil process och anpassa sig kontinuerligt.

Kan ni nämna en viktig sak som gör skillnad?

Fredric, se till att ha KPI på alla kundtangeringspunkter och värdera alla så att alla i organisationen kan förbättra sig.

Jerry, marknadsförare kan inte vinna alla kunder om man inte vinner en kund. Man måste tänka om man kan vinna en kund så kan man vinna alla. Istället för att bara satsa på masskommunikation.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Podcast med Eric Morales, AWS om Sverige som teknikland