Keymetrics

Nu kan du annonsera i allas Gmail

Google har idag lanserat ett nytt annonsformat – Visa annonser i Gmail – som är en slags Native annonsering i din Gmail. Annonsörer kan nu köpa dessa nya Gmail-annonser direkt från AdWords. För alla Gmail-användare, kommer dessa annonser fungera annorlunda jämfört med de annonser Google först introducerade i Gmail för en tid sedan.

Dessa annonser kommer att visas både i mobila versioner av Gmail och på webben.

Formatet är en typ av Native lösning i din Gmail. Det intressanta är att dessa annonser går att vidarebefordra med “forward” och en “Save to Inbox” länk under alla annonser. När du klickar på “Save to Inbox” kommer annonsen att flytta till din inkorgen och du kan sedan behandla det precis som alla andra vanliga mail.

Google säger att tanken är att ”återskapa den informativa och visuella rikedomen på en landningssida”

Det ser ut som Google debiterar annonsörer varje gång en användare expanderar en av dessa annonser (och alla efterföljande klick därifrån är sedan gratis).

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Hälften av publicisterna tror att poddar kommer bli viktigare