Keymetrics

Amerika leder e-handelsvärldslistan – Sverige ligger på 3:e plats i världen

Amerikanarna handlar mest på nätet när man ser till hur mycket de som e-handlar spenderar, följt av England som ligger på andra plats. Svenskarna ligger på tredje plats där de som handlar på nätet beräknas spendera drygt 12000 kronor på e-handel i år. Amerikanerna förväntas spendera drygt 15000 kronor på nätet i år i genomsnitt.

Enligt Statista Digital Market Outlook, är USA ledande när det gäller den totala e-handel intäkter, och det är också bland de länder som har de högsta intäkterna per person som handlar på nätet.

Nedan visar vi dig hur mycket världens onlinekonsumenter förväntas spendera under 2015.

online-shopping

E-handelsmarknaden omfattar försäljning av fysiska varor via en digital kanal till en privat slutanvändare (B2C). Det som ingår i denna definition är inköp via en dator samt inköp via mobila enheter som smartphones och surfplattor.

Här kan ni läsa hela rapporten.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Adobe drar igång nya projekt