Keymetrics

Tjäna miljoner på dina följare

Har du bara tillräckligt många följare och är verksam inom ett område som annonsörer vill synas i kan ditt nätverk vara värt flera miljoner.

Ett exempel på detta är Lebron James, med smeknamnet King James som idag har 23 miljoner följare på Twitter. Hans nätverk gör honom till en eftertraktad annonspelare, vilket han inte varit sen att utnyttja. Det rapporterar sportkanalen ESPN. Enligt sociala medie-företaget Opendorse tjänar King James 140 tusen dollar, motsvarande 1,2 miljoner kronor för varje tweet med ett reklambudskap. Opendorse anser detta vara billigt.

Gränsen är dock hårfin och annonserna måste addera ett mervärde, annars är risken stor att dina följare flyr dig då du är köpt. Många social influencers är väldigt rädda om sitt nätverk och sållar mycket hårt i sina tweets för att de vill behålla sin trovärdighet.

Facebook har insett detta och idag är det näst intill omöjligt att få effekt organiskt, man måste helt enkelt köpa räckvidd i FB för att nå fram.

Räckvidden via Facebook är idag troligtvis det största enskilda mediet i världen (om man inte räknar in Google sök).

Frågan är om inte sociala medier börjar bli sociala annonsnätverk där man via vissa personer kan få en större räckvidd än vad man kan få via medier inom vissa nischer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Två ägg diskuterar: Anslutningsavgifter