Keymetrics

Nya Makerbase gör hjältar av kreatörer

Vi använder massor av appar, webbsidor och programvaror varje dag, och de är skapade av mängder av kreativa och digitalt kompetenta (men anonyma) människor. Vi känner förstås alla till Daniel Ek, Steve Jobs och Mark Zuckerberg, men bakom varje ny tekniktjänst finns det miljontals begåvade programmerare, designers och copywriters – det är dem som den nya databasen Makerbase vill lyfta fram.

Makerbase kan närmast beskrivas som ett slags Linkedin eller IMDB för teknikfantaster som visar upp vad världens digitala kreatörer håller på med varje timme av varje dag.  Tjänsten är enkel. Den bygger på att användaren själv registrerar de digitala projekt som de har bidragit till, oavsett om det är för jobbet eller på fritiden. Det spelar heller ingen roll om projektet varit kommersiellt framgångsrikt eller inte – allt handlar om att rikta strålkastarljuset på de människor som hade en hand med i förverkligandet och på det arbete de gjorde. Grundarna av Makerbase – Gina Trapani och Anil Dash – har ett särskilt fokus på mångfald och uppmuntrar därför kvinnor och personer med annan etnisk bakgrund att ansluta sig till tjänsten.

Makerbase är gratis för användaren men grundarna har för avsikt att tjäna pengar genom att sälja sponsrat utrymme – i skrivande stund har de knutit till sig MailChimp (CRM-verktyg), Hover (domänregistrator) och Slack (team-baserad kommunikationsapp) men har som mål att lägga till fler samarbetspartners inom kort enligt en intervju i VentureBeat. Det är dessutom extra roligt att Makerbase använder svenska toppdomänen .se i sin webbadress: https://makerba.se/

Du registrerar dig med ditt twitterkonto. Så här ser min Makerbase-sida ut just nu, fem minuter efter jag signade upp.

Makera

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Bounce rate
Därför är en hög Bounce Rate inte alltid dåligt